اسلام غریزه جنسی را مانند سایر غرایزی که در نهاد انسان نهفته است، تأیید میکند و آن را برای زندگی بشر لازم و ضروری میداند. همانگونه که انسان نیاز به آب و غذا دارد و در جهان خارج این مواد در اختیار انسان قرارگرفته است. ارضای غریزه جنسی نیز در طبیعت وجود دارد. نکته مهم در برآوردن نیازهای این غریزه آشنایی با آن و نحوه ارضا است.
با شروع سن بلوغ این غریزه به اوج خود میرسد، هر چند روانشناسان اعتقاد دارند که قبل از آن درک، فهم و احساس درباره آن در انسان وجود دارد. ازاینرو همانگونه که والدین از ابتدای تولد فرزندان به فکر تربیت و آموزش آنها هستند باید به تربیت جنسی فرزند نیز توجه داشته باشند.
در این میان مادران در تربیت فرزندان نقش مهمتری نسبت به پدران عهدهدار هستند، زیرا مدت زمان بیشتری را در کنار فرزندان هستند. این نقش زمانی مشخصتر و مهمتر میشود که توجه شود انحرافات جنسی به شیوههای گوناگون در جهان توسط انسانهای مغرض و سودجو به وجود آمده است. مادران باید مطابق با سن فرزند خود نیازهای تربیت جنسی آنها را شناسایی کنند و مطابق با آن فرزندان را آموزش دهند.
مهمترین و بهترین منبع برای تربیت جنسی فرزندان توجه به قرآن و آموزههای دینی اسلام است. دین اسلام که از منبع اصلی وحی سرچشمه گرفته است، بهخوبی راهکارهای مناسب را در اختیار مادران قرار میدهد در کنار آن تحلیل و تفسیری که توسط مفسران، محدثان و دین شناسان انجام شده است، این مسیر را برای مادران هموار کرده است.
برای رسیدن به این مسئله، نوشتار به چند فصل تقسیم شده است. فصل اول مبانی نظری در تربیت جنسی، مطرح شده است. در این فصل ابتدا اهداف کلی تربیت جنسی بحث شده و سپس تفاوتهای جنسی دختران و سپس در مراحل مختلف کودکی، نوجوانی و جوانی پرداخته شده است.
فصل دوم تحت عنوان نقش آموزشی مادر در تربیت جنسی فرزند در آیات و روایات آمده است که در گفتار اول آموزش جنسی فرزند در دوران کودکی و در گفتار دوم آموزش جنسی فرزند در دوران بلوغ مطرحشده است.
در فصل سوم نقش رفتار مادر در تربیت جنسی فرزند مطابق آیات و روایات مطرح شده است که در گفتار اول رفتارهای ایجابی(بایستههای لازم برای تربیت جنسی) و نقش آنها در تربیت جنسی آمده است و در گفتار دوم رفتارهای سلبی و نقش بازدارنده آنها در تربیت جنسی بیانشده است.