این کتاب در پنج فصل مجزا به نگارش درآمده است که شامل: مفهوم شناسی، برنامهریزی، سازماندهی، نظارت و کنترل و رهبری در مدیریت خانواده در سبک زندگی اسلامی است که در طی مباحث فصل اول ضمن مفهوم شناسی واژگان مدیریت، خانواده و سبک زندگی به بررسی سبک زندگی در اسلام و مدیریت در خانواده پرداخته میشود.
در فصل دوم نیز که شامل بحثهای تدبیر و برنامهریزی در خانواده، ضرورت علم برای برنامهریزی و قدرت برای اجرا، برنامهریزی امور داخلی منزل، برنامهریزی برای مدیریت صحیح اقتصادی است، اهمیت و نقش برنامهریزی در خانواده و مدیریت آن و مسائل پیرامون این عناوین مطرح و بررسی میگردد.
فصل سوم این کتاب دربردارنده مسائل مربوط به اولویتبندی امور خانواده در سازماندهی، توجه به اصول صحیح تعلیم و تربیت در سازماندهی، رعایت حوزۀ اختصاصی و مدیریتی افراد زیر مجموعه، تعیین حدود وظایف اعضای خانواده، پذیرش مدیریت به عنوان مسئولیت در سازماندهي است.
در فصل چهارم این نوشتار نیز اصول و نحوه کنترل و نظارت بر امور خانواده، جایگاه نظارت و کنترل، روشهای نظارت و کنترل در خانواده و همچنین انواع کنترل و چرایی و چگونگی و اهمیت این امر در مدیریت خانواده تحلیل و بررسی میشود.
فصل پنجم به عنوان آخرین فصل این کتاب، مبحث مهم رهبری در مدیریت خانواده در سبک زندگی اسلامی را مطرح مینماید و ضمن اشاره به تفاوت رهبری و مدیریت به مباحثی چون رهبري ضرورت اجتنابناپذیر در خانواده، جایگاه مشورت و همچنین تصمیمگیری در رهبری خانواده گریزی میزند و در نهایت نیز از تمامی این مطالب به این نتیجه میرسد که مدیریت خانواده در سبک زندگی اسلامی یک ضرورت تلقی میشود که برای احیای جوامع اسلامی و حرکت در مسیر تعالی باید مورد توجه خانوادهها و همچنین ارگانهای مدیریتی برای ارائه یک برنامۀ صحیح و اصولی برای مدیریت خانواده قرار گیرد.