با هدف آشنايي طلاباستعداد برتر استان قم با مرکز مشاوره و خدمات پژوهشی ، سه شنبه يكم مرداد ماه، 30 نفر از طلاب استعداد برتر ناب های 1 تا 4 ساكن استان قم از این مرکز بازدید کردند.
مرکز مشاوره و خدمات پژوهشی توسط اداره کل پژوهش های عمومی معاونت پژوهش اداره می شود. در اين بازديد مدیرکل پژوهشهای عمومی حوزههای علمیه خواهران حجتالاسلام والمسلمین ربانی سخنانی پیرامون وظیفه طلاب استعداد برتر برای احیای تمدن اسلامی ایراد کردند .
ایشان با بیان اینکه ما در عرصه علم و دانش باید سنگربان، مدافع مکتب و یاریگر دین خدا باشیم گفتند استعدادهای برتر وظیفه مضاعف و بیشتری در عرصه علم و دفاع از مکتب اسلام دارند و اکنون که حرکت مبارک، ریشهدار، ضروری و بایستهای به نام تمدن اسلامی شروع شده است و تمام دنیا تلاش میکند تا مسلمانان همواره فرودست و در جهالت باشند مهمترین و اصلیترین وظیفه ما تلاش برای احیای تمدن اسلامی است و بیشترین بار این وظیفه خطیر بر دوش نخبگان و استعدادهای برتر است.
وی تصریح کرد: یکی از بحثهایی که ما در جریان تمدن سازی نخبگانی باید به آن توجه کنیم ایجاد ارتباط شایسته و عالمانه با منابع علمی و دینی است، خواهران طلبه محقق باید نسبت به رصد و ارتباط با منابع علمی توجه کافی داشته باشند.
حجتالاسلام والمسلمین ربانی خاطرنشان کرد: از مهمترین عناصر تعالی، رشد و بالندگی این است که با منابع و پایگاههای دانشی ارتباط به روز داشته باشیم، وی با بیان اینکه طلاب استعدادهای برتر باید با مجلات علمی، تازههای دانشی و حرفهای نو در موضوعات مختلف ارتباط داشته باشند تشریح کرد: باید کارگاههای آشنایی با پایگاههای دانش برای طلاب برگزار شود.
مدیرکل پژوهشهای عمومی حوزههای علمیه خواهران عنوان کرد: رسالت مرکز مشاوره پژوهشی حوزه علمیه خواهران این است که طلاب را با تازههای دانشی آشنا کرده و دسترسی طلاب را با پایگاههای علمی و دانشی تسهیل کند.
در اين بازيد سه نفر از اساتیدی که به عنوان مشاور پژوهشی در این مرکز فعالیت می کنند مطالبی در خصوص نحوه فعالیت و خدمات این مرکز ارائه نمودند و بیان داشتند، مرکز مشاوره و خدمات پژوهشی حوزههای علمیه خواهران در تمام عرصههای پژوهشی به خواهران طلبه در سراسر کشور مشاورههای پژوهشی ارائه میدهد و بیشترین تماسهایی که با این مرکز گرفته میشود پیرامون مشاوره پایاننامههای سطح سه است.
همچنین به طلاب متذکر شدند که باید علاوه بر آشنایی با مسائل نوین یک دانش تخصصی را با جدیت دنبال کنند، زیرا تخصص داشتن و فعالیت متمرکز، به رشد طلاب کمکهای شایانی میکند.
همچنین در ابتدای این جلسه، مدير كل امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزههای علمیه خواهران ضمن ارائه آمار طلاب شناسایی شده، گزارشی اجمالی از برنامه های آتی اداره کل امور نخبگان واستعدادهای برتر بیان کرد. طبق آمار ارائه شده تا کنون 373 نفر طلبه استعداد برتر در حوزههای علمیه خواهران در سه عرصه آموزش ، پژوهش و تبلیغ شناسایی شده اند. وی با بیان اینکه امسال در برنامههای ارتقایی استعدادهای برتر از ظرفیت تخصصی معاونتهای مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران استفاده خواهد شد تصریح کرد: برنامههایی برای رشد اخلاقی و علمی طلاب خواهر در دستور کار قرار دادهایم.
در ادامه، طلاب استعداد برتر ضمن گفتگو با مشاوران مركز مشاوره پژوهشي، از كتابخانه مركزي مركز مديريت حوزه هاي علميه خواهران بازديد كردند و با سامانه كتابداري مركز نیز آشنا شدند.
مركز مشاوره و خدمات پژوهشي مركز مديريت حوزه هاي علميه خواهران در کوچه 10 بلوار الغدير، پلاک5، ساختمان مركز تحقیقات زن و خانواده، طبقه پنجم واقع شده است. اين مركز به صورت تلفني طبق برنامه زير آماده ارائه مشاوره هاي پژوهشي است.